Nak buat Website Bisnes impian anda dengan mudah & cepat menggunakan teknologi 'drag n drop' walaupun anda newbie

Nak buat Website Bisnes impian anda dengan mudah & cepat menggunakan teknologi 'drag n drop' walaupun anda newbie

Realisasikan website bisnes impian seperti yang anda bayangkan!

Realisasikan website bisnes impian seperti yang anda bayangkan!

Anda nak website anda kelihatan macam mana? Anda ada idea design website yang di impikan selama ni?

Jangan risau, anda boleh buat semua tu dengan WebWave! Mula design website anda tanpa batasan dengan teknologi freeform Drag n Drop builder seperti Photoshop!

Anda nak website anda kelihatan macam mana? Anda ada idea design website yang di impikan selama ni?

Jangan risau, anda boleh buat semua tu dengan WebWave! Mula design website anda tanpa batasan dengan teknologi freeform Drag n Drop builder seperti Photoshop!

Order WebWave sekarang sebelum terlepas

Harga Promosi Lifetime Fee!

Order WebWave sekarang sebelum terlepas

Harga Promosi Lifetime Fee!

Responsif - Mesra Mobile

Responsif - Mesra Mobile

Design Website yang dibuat melalui platform WebWave adalah Responsif iaitu mesra mobile.

Anda juga bebas untuk ubah design mengikut citarasa anda berdasarkan bagaimana yang anda mahu prospek & pelanggan lihat di dalam website anda samada melalui desktop, telefon pintar & Ipad.

Design Website yang dibuat melalui platform WebWave adalah Responsif iaitu mesra mobile.

Anda juga bebas untuk ubah design mengikut citarasa anda berdasarkan bagaimana yang anda mahu prospek & pelanggan lihat di dalam website anda samada melalui desktop, telefon pintar & Ipad.

Bangunkan Website secara 'Drag n Drop'

Bangunkan Website secara 'Drag n Drop'

Bangunkan website, pages yang responsif, yang direka khas dengan teknologi freeform ‘ Drag’ n ‘Drop’ seperti Photoshop. Pilih template, edit mengikut citarasa anda, publish! Anda tak perlu fikir pasal coding, software design web yang lain sebab WebWave dah sediakan.

Bangunkan website, pages yang responsif, yang direka khas dengan teknologi freeform ‘ Drag’ n ‘Drop’ seperti Photoshop. Pilih template, edit mengikut citarasa anda, publish! Anda tak perlu fikir pasal coding, software design web yang lain sebab WebWave dah sediakan.

Publish terus Website anda di Hosting Kami

Publish terus Website anda di Hosting Kami

Dengan software WebWave, anda boleh terus publish ke cloud hosting kami secara percuma bersama dengan percuma SSL, unlimited sub-domain, storage dan lain-lain tanpa *langganan bulanan!

Dengan software WebWave, anda boleh terus publish ke cloud hosting kami secara percuma bersama dengan percuma SSL, unlimited sub-domain, storage dan lain-lain tanpa *langganan bulanan!

Urus Data & Content Website dengan CMS

Urus Data & Content Website dengan CMS

Anda boleh uruskan data & juga content website anda melalui WebWave CMS akaun anda dengan mudah dan cepat. Anda juga boleh menulis blog dengan menggunakan sistem blog management yang disediakan.

Anda boleh uruskan data & juga content website anda melalui WebWave CMS akaun anda dengan mudah dan cepat. Anda juga boleh menulis blog dengan menggunakan sistem blog management yang disediakan.

Siapa Antara 97 Ribu Pengguna Yang Telah Nikmati Kehebatan WebWave dari tahun 2011 lagi ? 

Siapa Antara 97 Ribu Pengguna Yang Telah Nikmati Kehebatan WebWave dari tahun 2011 lagi ? 

Zaman sekarang ni, website merupakan salah satu aset alam maya yang penting bagi sesebuah bisnes terutamanya usahawan yang menjalankan bisnes melalui online.

Zaman sekarang ni, website merupakan salah satu aset alam maya yang penting bagi sesebuah bisnes terutamanya usahawan yang menjalankan bisnes melalui online.

Animations & Interactions

Animations & Interactions

Anda juga boleh masukkan element Animation dan juga Interaction dalam design website anda dengan hanya beberapa klik sahaja.

Ia akan buatkan website anda lebih menarik dan Pro iaitu dengan fungsi object animation, hover on load, paralax scrolling, dan lain-lain lagi yang akan ditambah dari semasa ke semasa.

Anda juga boleh masukkan element Animation dan juga Interaction dalam design website anda dengan hanya beberapa klik sahaja.

Ia akan buatkan website anda lebih menarik dan Pro iaitu dengan fungsi object animation, hover on load, paralax scrolling, dan lain-lain lagi yang akan ditambah dari semasa ke semasa.

Apa kata pengguna WebWave ?

Apa kata pengguna WebWave ?

IFFAT SALEH, Web Developer

IFFAT SALEH, Web Developer

Saya dah 8 tahun jadi freelance web developer, dah guna pelbagai jenis web builder tetapi WebWave memang best dari segi fungsi Drag & Drop.Tak pernah lagi jumpa web builder yang betul-betul drag & drop yang sangat simple macam ni. Berapa pun harga yang anda nampak, better grab it asap!

Saya dah 8 tahun jadi freelance web developer, dah guna pelbagai jenis web builder tetapi WebWave memang best dari segi fungsi Drag & Drop.Tak pernah lagi jumpa web builder yang betul-betul drag & drop yang sangat simple macam ni. Berapa pun harga yang anda nampak, better grab it asap!

RASHVIN, Marketer

RASHVIN, Marketer

WebWave ini adalah satu tool yang saya boleh kata mesti ada kerana membina website melalui WebWave amat mudah menggunakan teknologi drag-and-drop. Tak perlu outsource atau pening dengan coding html, java dan css. Yang paling best dan saya suka ialah akaun WebWave ini dapat lifetime tanpa perlu bayaran bulanan seperti website builders lain.

WebWave ini adalah satu tool yang saya boleh kata mesti ada kerana membina website melalui WebWave amat mudah menggunakan teknologi drag-and-drop. Tak perlu outsource atau pening dengan coding html, java dan css. Yang paling best dan saya suka ialah akaun WebWave ini dapat lifetime tanpa perlu bayaran bulanan seperti website builders lain.

NAZRIN AMIN, Usahawan online

NAZRIN AMIN, Usahawan online

WebWave bukan saja software Website & Page Builder yang power, tapi ia merangkumi segala yang penting untuk seseorang usahawan online mempunyai website bisnes yang cantik dan professional di samping meningkatkan lagi jualan produk!

WebWave bukan saja software Website & Page Builder yang power, tapi ia merangkumi segala yang penting untuk seseorang usahawan online mempunyai website bisnes yang cantik dan professional di samping meningkatkan lagi jualan produk!

Template & Free Stock Photo Integration

Template & Free Stock Photo Integration

WebWave sediakan berpuluh template yang menarik dan cantik sesuai dengan niche bisnes anda. Template ini sudah pun merangkumi beberapa pages seperti home, blog, about us, contact us, dan anda boleh delete sekiranya mana yang anda tidak mahu ada dalam website anda. 

Anda juga boleh gunakan beribu gambar Free Copyright Stock Photo & Icon yang telah di integratekan dengan website Unsplash!

WebWave sediakan berpuluh template yang menarik dan cantik sesuai dengan niche bisnes anda. Template ini sudah pun merangkumi beberapa pages seperti home, blog, about us, contact us, dan anda boleh delete sekiranya mana yang anda tidak mahu ada dalam website anda. 

Anda juga boleh gunakan beribu gambar Free Copyright Stock Photo & Icon yang telah di integratekan dengan website Unsplash!

Analytic & Emel Pro

Analytic & Emel Pro

Yang menariknya lagi, ia dilengkapi dengan statistik dan analitik di mana anda boleh tengok bilangan hits pelawat yang masuk ke website anda setiap hari untuk buat analisa prestasi trafik website anda. Ia seperti Google Analytic tapi lebih simple.

Sekiranya anda langgan domain melalui WebWave atau pun anda sambungkan domain yang anda sudah ada di penyedia 3rd party yang lain, anda juga akan dapat emel domain khas untuk website anda.

Yang menariknya lagi, ia dilengkapi dengan statistik dan analitik di mana anda boleh tengok bilangan hits pelawat yang masuk ke website anda setiap hari untuk buat analisa prestasi trafik website anda. Ia seperti Google Analytic tapi lebih simple.

Sekiranya anda langgan domain melalui WebWave atau pun anda sambungkan domain yang anda sudah ada di penyedia 3rd party yang lain, anda juga akan dapat emel domain khas untuk website anda.

Per 1 Sambungan Domain

Per 1 Sambungan Domain

Full featured web builder

Responsive web design

*1 connected domain

Free (SSL)

Unlimited sub-domain

Unlimited hosting storage

Free stock photos

Free Updates

**Email domain

Sistem blog

Tiada Iklan WebWave

Akan jadi harga bulanan!

Full featured web builder

Responsive web design

*1 connected domain

Free (SSL)

Unlimited sub-domain

Unlimited hosting storage

Free stock photos

Free Updates

**Email domain

Sistem blog

Tiada Iklan WebWave

Akan jadi harga bulanan!

Per 3 Sambungan Domain

Per 3 Sambungan Domain

Berapa Harga WebWave

Berapa Harga WebWave

Dapatkan akaun WebWave sekarang!

Dapatkan akaun WebWave sekarang!

FAQs

FAQs

Soalan yang kerap di tanya tentang WebWave ( ver. Malaysia )

Soalan yang kerap di tanya tentang WebWave ( ver. Malaysia )

Q

Q

Apa itu WebWave?

Apa itu WebWave?

Seperti yang sudah anda ketahui, WebWave adalah sebuah software ataupun platform Website Builder di mana anda dapat design dan uruskan website dengan mudah dalam satu platform menggunakan teknologi Drag n Drop tanpa batasan seperti sebuah Photoshop (malah lebih mudah lagi dari Photoshop). Bukan itu sahaja, WebWave juga bekalkan anda hosting percuma untuk simpan data website yang anda bangunkan melalui platform ini, sekiranya anda dapatkan pakej Lifetime yang ditawarkan ketika bulan pelancaran WebWave versi Malaysia ini. Ia juga dilengkapi dengan sistem Blog dan *email.

Seperti yang sudah anda ketahui, WebWave adalah sebuah software ataupun platform Website Builder di mana anda dapat design dan uruskan website dengan mudah dalam satu platform menggunakan teknologi Drag n Drop tanpa batasan seperti sebuah Photoshop (malah lebih mudah lagi dari Photoshop). Bukan itu sahaja, WebWave juga bekalkan anda hosting percuma untuk simpan data website yang anda bangunkan melalui platform ini, sekiranya anda dapatkan pakej Lifetime yang ditawarkan ketika bulan pelancaran WebWave versi Malaysia ini. Ia juga dilengkapi dengan sistem Blog dan *email.

Q

Q

Apa itu nama Domain? Adakah ia dibekalkan sekali secara Percuma?

Apa itu nama Domain? Adakah ia dibekalkan sekali secara Percuma?

Nama domain adalah identiti website bisnes anda. Contohnya Shopievo.com atau NamaAnda.com, dll. Maaf, pihak kami tidak dapat berikan nama domain pilihan anda secara percuma dalam pakej Lifetime ini memandangkan nama domain adalah suatu yang perlu di bayar secara tahunan oleh penyedia-penyedia domain seluruh dunia. Selepas anda dapatkan pakej Lifetime WebWave ( Gold/Silver/Starter ), anda akan diberi pilihan sama ada nak langgan domain terus melalui platform WebWave atau pun 'sambungkan' dari nama domain yang telah anda langgan dari penyedia luar (3rd party). Kebiasaannya harga nama domain untuk jenis .com adalah dalam lingkungan RM40/setahun ( Rm3/sebulan ).

Nama domain adalah identiti website bisnes anda. Contohnya Shopievo.com atau NamaAnda.com, dll. Maaf, pihak kami tidak dapat berikan nama domain pilihan anda secara percuma dalam pakej Lifetime ini memandangkan nama domain adalah suatu yang perlu di bayar secara tahunan oleh penyedia-penyedia domain seluruh dunia. Selepas anda dapatkan pakej Lifetime WebWave ( Gold/Silver/Starter ), anda akan diberi pilihan sama ada nak langgan domain terus melalui platform WebWave atau pun 'sambungkan' dari nama domain yang telah anda langgan dari penyedia luar (3rd party). Kebiasaannya harga nama domain untuk jenis .com adalah dalam lingkungan RM40/setahun ( Rm3/sebulan ).

Q

Q

Boleh ke sekiranya saya tidak mahu langgan nama domain untuk gunakan dan publish website di akaun WebWave saya nanti?

Boleh ke sekiranya saya tidak mahu langgan nama domain untuk gunakan dan publish website di akaun WebWave saya nanti?

Ya! Dengan pembelian anda hari ini, anda masih lagi boleh publish website anda yang anda design & bangunkan melalui akaun WebWave anda di hosting percuma kami, tetapi website anda akan dipublish dengan menggunakan Subdomain WebWave. Contohnya akan jadi seperti ini: 3ekaL.webwave.com. Jadi, ia tidak nampak sebuah nama domain website yang menunjukkan identiti bisnes anda kerana ada nama WebWave.

Ya! Dengan pembelian anda hari ini, anda masih lagi boleh publish website anda yang anda design & bangunkan melalui akaun WebWave anda di hosting percuma kami, tetapi website anda akan dipublish dengan menggunakan Subdomain WebWave. Contohnya akan jadi seperti ini: 3ekaL.webwave.com. Jadi, ia tidak nampak sebuah nama domain website yang menunjukkan identiti bisnes anda kerana ada nama WebWave.

Q

Q

Saya masih tak faham apa itu Unlimited Subdomain?

Saya masih tak faham apa itu Unlimited Subdomain?

Seperti yang anda ketahui, nama domain adalah seperti shopievo.com, namaanda.com, namabisnesanda.com. Sekiranya anda nak menggunakan subdomain, anda hanya boleh gunakan subdomain WebWave sahaja. Contohnya xxxx1.webwavecms.com, xxxx2.webwavecms.com.

Begitu juga sekiranya anda TIDAK melanggan domain/ tidak sambungkan domain yg dilanggan dari luar, jadi subdomain yang anda boleh gunakan dalam platform WebWave hanyalah subdomain WebWave itu sendiri. Contohnya xxxx1.webwavecms.com, xxxx2.webwavecms.com. Ia nampak tidak cantik.

Sekiranya anda berniat nak gunakan subdomain ikut domain utama anda ( iaitu bukan domain WebWave), contohnya ceritaku.namadomainanda.com, jadi anda perlu dapatkan Plan Agency. Kami tawarkan Plan Agency di sini. KLIK SINI.

Seperti yang anda ketahui, nama domain adalah seperti shopievo.com, namaanda.com, namabisnesanda.com. Sekiranya anda nak menggunakan subdomain, anda hanya boleh gunakan subdomain WebWave sahaja. Contohnya xxxx1.webwavecms.com, xxxx2.webwavecms.com.

Begitu juga sekiranya anda TIDAK melanggan domain/ tidak sambungkan domain yg dilanggan dari luar, jadi subdomain yang anda boleh gunakan dalam platform WebWave hanyalah subdomain WebWave itu sendiri. Contohnya xxxx1.webwavecms.com, xxxx2.webwavecms.com. Ia nampak tidak cantik.

Sekiranya anda berniat nak gunakan subdomain ikut domain utama anda ( iaitu bukan domain WebWave), contohnya ceritaku.namadomainanda.com, jadi anda perlu dapatkan Plan Agency. Kami tawarkan Plan Agency di sini. KLIK SINI.

Sesuai untuk usahawan produk fizikal, digital dan servis... Anda boleh buat UNLIMITED Website tanpa langganan bulanan sempena bulan pelancaran ini sahaja !

Sesuai untuk usahawan produk fizikal, digital dan servis... Anda boleh buat UNLIMITED Website tanpa langganan bulanan sempena bulan pelancaran ini sahaja !

Kepentingan Website untuk bisnes anda pada saat ini...

Kepentingan Website untuk bisnes anda pada saat ini...

Kenapa anda sebagai usahawan online perlukan WebWave?

Kenapa anda sebagai usahawan online perlukan WebWave?

Usahawan produk fizikal yang menjual melalui online dengan pro.

Usahawan produk fizikal yang menjual melalui online dengan pro.

Usahawan produk digital yang faham tentang kepentingan website.

Usahawan produk digital yang faham tentang kepentingan website.

Penyedia servis termasuk hotel, kereta sewa, peguam, agensi pengiklanan, photographer, designer dan lain-lain.

Penyedia servis termasuk hotel, kereta sewa, peguam, agensi pengiklanan, photographer, designer dan lain-lain.

Apa lagi yang anda boleh dapat melalui platform WebWave?

Apa lagi yang anda boleh dapat melalui platform WebWave?

Sistem Blog

Sistem Blog

Wow! Anda suka tulis blog? WebWave mempunyai sistem blog khas untuk pembaca baca blog di website bisnes anda. Anda boleh tulis & uruskan content blog anda di "News Manager" melalui platform ini. Mudah dan menarik. Anda tak perlu lagi tulis blog di tempat lain. Pernah baca blog Shopievo? :)

Wow! Anda suka tulis blog? WebWave mempunyai sistem blog khas untuk pembaca baca blog di website bisnes anda. Anda boleh tulis & uruskan content blog anda di "News Manager" melalui platform ini. Mudah dan menarik. Anda tak perlu lagi tulis blog di tempat lain. Pernah baca blog Shopievo? :)

Laman web anda adalah benda paling penting dalam bisnes anda. Sekiranya anda serius dalam bisnes anda, ini lah masanya untuk anda mempunyai website yang professional dengan harga yang sangat tidak masuk akal !

Laman web anda adalah benda paling penting dalam bisnes anda. Sekiranya anda serius dalam bisnes anda, ini lah masanya untuk anda mempunyai website yang professional dengan harga yang sangat tidak masuk akal !

STARTER

STARTER

SILVER

SILVER

GOLD 

GOLD 

Kami sediakan pada anda 3 jenis plan untuk anda pilih bergantung kepada berapa banyak nama domain sendiri yang anda mahu sambungkan. Tapi anda boleh buat seberapa banyak website yang anda mahu buat dengan menggunakan subdomain WebWave dalam mana-mana plan sekalipun.

Kami sediakan pada anda 3 jenis plan untuk anda pilih bergantung kepada berapa banyak nama domain sendiri yang anda mahu sambungkan. Tapi anda boleh buat seberapa banyak website yang anda mahu buat dengan menggunakan subdomain WebWave dalam mana-mana plan sekalipun.

Help Support: Click here

Help Support: Click here

© Copyright 2018. All Rights Reserved - Powered by: SHOPIEVO SDN BHD

© Copyright 2018. All Rights Reserved - Powered by: SHOPIEVO SDN BHD

Q

Q

Apa itu yang di maksudkan dengan *Connected Domain?

Apa itu yang di maksudkan dengan *Connected Domain?

Maksudnya berapa bilangan domain yang anda boleh sambungkan ( sama ada langgan melalui WebWave atau dari penyedia domain luar ) ke dalam akaun WebWave anda. Contohnya, jika Plan Starter, anda hanya dibenarkan sambungkan dengan 1 domain sahaja. Untuk Plan Silver, anda dibenarkan untuk sambungkan dengan 3 domain, manakala Plan Gold, adalah 5 domain tetapi anda masih boleh buat seberapa banyak buah website yang anda mahukan dengan menggunakan Subdomain WebWave!

Maksudnya berapa bilangan domain yang anda boleh sambungkan ( sama ada langgan melalui WebWave atau dari penyedia domain luar ) ke dalam akaun WebWave anda. Contohnya, jika Plan Starter, anda hanya dibenarkan sambungkan dengan 1 domain sahaja. Untuk Plan Silver, anda dibenarkan untuk sambungkan dengan 3 domain, manakala Plan Gold, adalah 5 domain tetapi anda masih boleh buat seberapa banyak buah website yang anda mahukan dengan menggunakan Subdomain WebWave!

Full featured web builder

Responsive web design

*3 connected domains

Free (SSL)

Unlimited sub-domains

Unlimited hosting storage

Free stock photos

Free Updates

**Email domains

Sistem blog

BONUS MISTERI !

Tiada Iklan WebWave

Akan jadi harga bulanan!

Full featured web builder

Responsive web design

*3 connected domains

Free (SSL)

Unlimited sub-domains

Unlimited hosting storage

Free stock photos

Free Updates

**Email domains

Sistem blog

BONUS MISTERI !

Tiada Iklan WebWave

Akan jadi harga bulanan!

Per 5 Sambungan Domain

Per 5 Sambungan Domain

Full featured web builder

Responsive web design

*5 connected domains

Free (SSL)

Unlimited sub-domains

Unlimited hosting storage

Free stock photos

Free Updates

**Email domains

Sistem blog

BONUS MISTERI !

Tiada Iklan WebWave

Akan jadi harga bulanan!

Full featured web builder

Responsive web design

*5 connected domains

Free (SSL)

Unlimited sub-domains

Unlimited hosting storage

Free stock photos

Free Updates

**Email domains

Sistem blog

BONUS MISTERI !

Tiada Iklan WebWave

Akan jadi harga bulanan!

Best tak kalau anda punyai Website builder yang sudah siap dengan Hosting, *Domain, Blog, Email dalam satu platform?

Best tak kalau anda punyai Website builder yang sudah siap dengan Hosting, *Domain, Blog, Email dalam satu platform?

Tapi dengan WebWave, ia sebuah platform 'all-in-one' yang akan tukarkannya menjadi "mimpi indah". Itulah yang bakal anda nikmati apabila anda dapatkan WebWave hari ini.

Semuanya sudah lengkap! Dan yang paling best, anda tak perlu bayar bulanan untuk semua tu ketika harga promosi Lifetime Fee khas untuk pelancaran WebWave versi Malaysia ini!

*Anda hanya perlu tanggung nama domain sahaja ( biasanya dalam lingkungan RM40 setahun ). Itu pun kalau nak pakai nama domain sendiri, kalau tak nak, boleh pakai subdomain Webwave secara percuma.

Tapi dengan WebWave, ia sebuah platform 'all-in-one' yang akan tukarkannya menjadi "mimpi indah". Itulah yang bakal anda nikmati apabila anda dapatkan WebWave hari ini.

Semuanya sudah lengkap! Dan yang paling best, anda tak perlu bayar bulanan untuk semua tu ketika harga promosi Lifetime Fee khas untuk pelancaran WebWave versi Malaysia ini!

*Anda hanya perlu tanggung nama domain sahaja ( biasanya dalam lingkungan RM40 setahun ). Itu pun kalau nak pakai nama domain sendiri, kalau tak nak, boleh pakai subdomain Webwave secara percuma.

PROMOSI! Harga yang ditawarkan ini adalah Bayaran sekali sahaja. Ianya sah dalam 30 hari pelancaran WebWave Malaysia ini, kemudian harga akan ditukarkan secara langganan bulanan atau pun tahunan!

PROMOSI! Harga yang ditawarkan ini adalah Bayaran sekali sahaja. Ianya sah dalam 30 hari pelancaran WebWave Malaysia ini, kemudian harga akan ditukarkan secara langganan bulanan atau pun tahunan!

Memang tidak dinafikan ia adalah suatu tempat selamat untuk usahawan online simpan data melalui hosting dan juga mempunyai nama domain yang professional untuk ditunjukkan kepada pelanggan.

Memang tidak dinafikan ia adalah suatu tempat selamat untuk usahawan online simpan data melalui hosting dan juga mempunyai nama domain yang professional untuk ditunjukkan kepada pelanggan.

Cuma usahawan online di Malaysia kebanyakannya masih lagi hanya bergantung dengan Facebook dan Instagram semata-mata walaupun sudah banyak kali diingatkan bahawa website bisnes adalah sangat penting yang boleh dianggap sebagai "hartanah maya"! 

Cuma usahawan online di Malaysia kebanyakannya masih lagi hanya bergantung dengan Facebook dan Instagram semata-mata walaupun sudah banyak kali diingatkan bahawa website bisnes adalah sangat penting yang boleh dianggap sebagai "hartanah maya"! 

Kebanyakan usahawan kita menganggap ia sesuatu yang boleh di katakan sebagai "mimpi ngeri" untuk mempunyai sebuah website sendiri.

Kebanyakan usahawan kita menganggap ia sesuatu yang boleh di katakan sebagai "mimpi ngeri" untuk mempunyai sebuah website sendiri.

Nak upah orang lain buatkan, mahal...

Nak buat sendiri tak pandai...

Nak kena langgan hosting, domain, page builder berasingan...

Nak kena bayar bulanan pulak tu... haishh!

Nak upah orang lain buatkan, mahal...

Nak buat sendiri tak pandai...

Nak kena langgan hosting, domain, page builder berasingan...

Nak kena bayar bulanan pulak tu... haishh!

RM397 

RM397 

RM447

RM447

RM577 

RM577 

Video Player

Video Player

Boleh masukkan video dari Youtube atau Vimeo. Anda juga boleh upload kan terus file video ke akaun Webwave anda.

Boleh masukkan video dari Youtube atau Vimeo. Anda juga boleh upload kan terus file video ke akaun Webwave anda.

Gambar, Slider, Galeri, Lightbox

Gambar, Slider, Galeri, Lightbox

Boleh masukkan Gambar, Slider, Galeri dan Lightbox ke dalam website anda. Anda boleh upload gambar atau pun pilih gambar dari integrasi Unsplash free stock photo.

Boleh masukkan Gambar, Slider, Galeri dan Lightbox ke dalam website anda. Anda boleh upload gambar atau pun pilih gambar dari integrasi Unsplash free stock photo.

Custom HTML, CSS, JS

Custom HTML, CSS, JS

Anda juga boleh embed kan kod HTML seperti kod borang autoresponder, dan aplikasi lain. Begitu juga dengan kod CSS & JS sekiranya anda mahu edit lebih terperinci.

Anda juga boleh embed kan kod HTML seperti kod borang autoresponder, dan aplikasi lain. Begitu juga dengan kod CSS & JS sekiranya anda mahu edit lebih terperinci.

Protected Page

Protected Page

Anda tidak mahu pelawat tengok sesuatu page dari website anda? Anda boleh setkan security password bagi page yang anda privasikan daripada pelawat.

Anda tidak mahu pelawat tengok sesuatu page dari website anda? Anda boleh setkan security password bagi page yang anda privasikan daripada pelawat.

Preview

Preview

Sebelum anda Save atau Publish website anda, anda boleh tengok dulu bagaimana rupa bentuk website anda dengan fungsi Preview.

Sebelum anda Save atau Publish website anda, anda boleh tengok dulu bagaimana rupa bentuk website anda dengan fungsi Preview.

Like & Comment Facebook

Like & Comment Facebook

Facebook adalah sangat penting pada masa kini. Fungsi Like & Comment Facebook ini akan dapat tarik pelawat lebih ramai ke website bisnes anda.

Facebook adalah sangat penting pada masa kini. Fungsi Like & Comment Facebook ini akan dapat tarik pelawat lebih ramai ke website bisnes anda.

Log Masuk Pelanggan

Log Masuk Pelanggan

Butang Log Masuk untuk pengguna Website anda boleh di masukkan ke dalam website anda, khas untuk yang mendaftar jadi ahli website anda.. Ia sesuai sekiranya website anda dibangunkan sebagai membership website.

Butang Log Masuk untuk pengguna Website anda boleh di masukkan ke dalam website anda, khas untuk yang mendaftar jadi ahli website anda.. Ia sesuai sekiranya website anda dibangunkan sebagai membership website.

Borang Contact Us

Borang Contact Us

Anda juga boleh masukkan Borang Contact Us di website anda supaya senang pelawat anda dapat hubungi anda terus melalui borang ini. Anda akan terima mesej dari pelawat anda terus ke emel anda.

Anda juga boleh masukkan Borang Contact Us di website anda supaya senang pelawat anda dapat hubungi anda terus melalui borang ini. Anda akan terima mesej dari pelawat anda terus ke emel anda.

Dan ada pelbagai feature penting lagi yang dapat memudahkan kerja design web anda

Dan ada pelbagai feature penting lagi yang dapat memudahkan kerja design web anda

Harga akan bertukar jadi harga bulanan nanti dalam masa:

Harga akan bertukar jadi harga bulanan nanti dalam masa:

Contohnya; namaanda@domainanda.com. Ia kelihatan lebih pro untuk anda berikan kepada pelanggan anda. Anda boleh uruskan segala urusan emel anda ( inbox, sent,dll ) terus melalui dashboard akaun WebWave anda!

Contohnya; namaanda@domainanda.com. Ia kelihatan lebih pro untuk anda berikan kepada pelanggan anda. Anda boleh uruskan segala urusan emel anda ( inbox, sent,dll ) terus melalui dashboard akaun WebWave anda!

* Nama domain tidak termasuk dalam pakej Lifetime Fee ini. Anda perlu langgan secara tahunan ( dalam lingkungan RM40 setahun untuk .com ), secara berasingan terus melalui platform Webwave atau pun daripada penyedia 3rd party yang lain.

* Nama domain tidak termasuk dalam pakej Lifetime Fee ini. Anda perlu langgan secara tahunan ( dalam lingkungan RM40 setahun untuk .com ), secara berasingan terus melalui platform Webwave atau pun daripada penyedia 3rd party yang lain.

** Sekiranya anda tidak connect kan website anda dengan nama domain anda, anda masih lagi boleh publish website anda dengan menggunakan subdomain Webwave secara percuma. Contohnya akan jadi seperti ini: http://poxoc4.webwavecms.com

Dalam masa yang sama, fungsi email domain tidak akan dapat berfungsi kerana emel ini hanyalah untuk yang connect dengan nama domain anda sendiri sahaja.

** Sekiranya anda tidak connect kan website anda dengan nama domain anda, anda masih lagi boleh publish website anda dengan menggunakan subdomain Webwave secara percuma. Contohnya akan jadi seperti ini: http://poxoc4.webwavecms.com

Dalam masa yang sama, fungsi email domain tidak akan dapat berfungsi kerana emel ini hanyalah untuk yang connect dengan nama domain anda sendiri sahaja.

Modul SEO

Modul SEO

Website anda nanti mempunyai modul SEO supaya website anda boleh berada di Google search. Jangan risau, ia sangat mudah untuk di setup.

Website anda nanti mempunyai modul SEO supaya website anda boleh berada di Google search. Jangan risau, ia sangat mudah untuk di setup.

Menu Website

Menu Website

Dengan hanya 1 klik, website anda sudah pun di masukkan dengan Menu-menu utama website seperti Home, Blog, About us, Contact us bergantung kepada template.

Dengan hanya 1 klik, website anda sudah pun di masukkan dengan Menu-menu utama website seperti Home, Blog, About us, Contact us bergantung kepada template.

Google Map

Google Map

Bisnes anda mempunyai premis di offline? Anda boleh masukkan element Google Map ke dalam website anda bagi memudahkan pelawat mudah untuk ketahui lokasi premis bisnes anda.

Bisnes anda mempunyai premis di offline? Anda boleh masukkan element Google Map ke dalam website anda bagi memudahkan pelawat mudah untuk ketahui lokasi premis bisnes anda.

Pilihan Font

Pilihan Font

Ada pelbagai Font yang anda boleh gunakan yang telah pun disediakan di dalam platform WebWave ini mengikut cita rasa anda.

Ada pelbagai Font yang anda boleh gunakan yang telah pun disediakan di dalam platform WebWave ini mengikut cita rasa anda.

Pilihan Bahasa

Pilihan Bahasa

Anda boleh setkan beberapa bahasa ke dalam website anda bagi memudahkan pelawat anda pilih bahasa yang mereka mahukan ketika berada di website anda.

Anda boleh setkan beberapa bahasa ke dalam website anda bagi memudahkan pelawat anda pilih bahasa yang mereka mahukan ketika berada di website anda.

Team Manager

Team Manager

Anda mempunyai team untuk uruskan website anda? Fungsi team manager ini khas untuk anda supaya anda tidak bekerja berseorangan dalam menguruskan website bisnes anda.

Anda mempunyai team untuk uruskan website anda? Fungsi team manager ini khas untuk anda supaya anda tidak bekerja berseorangan dalam menguruskan website bisnes anda.

RWD

RWD

RWD ini berfungsi untuk anda menukar mode ketika design website sama ada view desktop, mobile, atau ipad. Anda boleh aktifkan atau nyah aktifkan fungsi ini mengikut keselesaan anda.

RWD ini berfungsi untuk anda menukar mode ketika design website sama ada view desktop, mobile, atau ipad. Anda boleh aktifkan atau nyah aktifkan fungsi ini mengikut keselesaan anda.

Export

Export

Anda nak export Zip File website yang telah anda siapkan melalui Webwave untuk di upload ke hosting lain? Anda boleh buat macam tu tetapi ada dikenakan caj.

Anda nak export Zip File website yang telah anda siapkan melalui Webwave untuk di upload ke hosting lain? Anda boleh buat macam tu tetapi ada dikenakan caj.

WebWave merupakan produk yang sgt hebat dan saya highly recommended kepada semua business owner yang menitik beratkan peningkatan sales & profit. Ianya lebih ohsem jika anda gunakan untuk meningkatkan trust jenama bisnes anda pada hari ini.

WebWave merupakan produk yang sgt hebat dan saya highly recommended kepada semua business owner yang menitik beratkan peningkatan sales & profit. Ianya lebih ohsem jika anda gunakan untuk meningkatkan trust jenama bisnes anda pada hari ini.

Q

Q

Adakah jaminan platform WebWave ini stabil?

Adakah jaminan platform WebWave ini stabil?

Buat pengetahuan anda, WebWave sebenarnya telah ditubuhkan sejak tahun 2011 lagi. Sehingga kini jumlah penggunanya seramai 97 ribu orang dari serata dunia. Telah berjuta website di publish melalui WebWave dan ia masih lagi stabil dan sentiasa di update dari semasa ke semasa!

Hasil kerjasama pihak Shopievo & pihak WebWave sendiri, kami bawakan anda produk WebWave ini masuk ke market Malaysia dan tawarkan anda Website Builder WebWave yang dikhaskan untuk anda dalam Versi Bahasa Melayu!

Harga yang dijual sekarang yang versi Inggeris adalah dengan bayaran yuran bulanan, tetapi khas untuk pelancaran WebWave di Malaysia, harga ditawarkan Bayaran Sekali sahaja seumur hidup! Tawaran ini sah dalam bulan pelancaran ini sahaja. Anda lambat, memang anda rugi!

Yang terbaik, kami dalam planning untuk integratasi kan platform WebWave versi Malaysia ini dengan aplikasi-aplikasi yang usahawan Malaysia kerap gunakan sekarang ni termasuk ecommerce dan sebagai di mana ia mesra Malaysia. Tetapi, pihak WebWave perlu ketahui dulu berapa ramai Malaysians yang akan gunakan WebWave ini. Jadi, jom sama-sama kita cadangkan nanti! Suara anda diperlukan!

Buat pengetahuan anda, WebWave sebenarnya telah ditubuhkan sejak tahun 2011 lagi. Sehingga kini jumlah penggunanya seramai 97 ribu orang dari serata dunia. Telah berjuta website di publish melalui WebWave dan ia masih lagi stabil dan sentiasa di update dari semasa ke semasa!

Hasil kerjasama pihak Shopievo & pihak WebWave sendiri, kami bawakan anda produk WebWave ini masuk ke market Malaysia dan tawarkan anda Website Builder WebWave yang dikhaskan untuk anda dalam Versi Bahasa Melayu!

Harga yang dijual sekarang yang versi Inggeris adalah dengan bayaran yuran bulanan, tetapi khas untuk pelancaran WebWave di Malaysia, harga ditawarkan Bayaran Sekali sahaja seumur hidup! Tawaran ini sah dalam bulan pelancaran ini sahaja. Anda lambat, memang anda rugi!

Yang terbaik, kami dalam planning untuk integratasi kan platform WebWave versi Malaysia ini dengan aplikasi-aplikasi yang usahawan Malaysia kerap gunakan sekarang ni termasuk ecommerce dan sebagai di mana ia mesra Malaysia. Tetapi, pihak WebWave perlu ketahui dulu berapa ramai Malaysians yang akan gunakan WebWave ini. Jadi, jom sama-sama kita cadangkan nanti! Suara anda diperlukan!

Buat masa sekarang ni belum ada lagi. Tapi pihak kami (Shopievo) telah pun berbincang dengan pihak WebWave untuk integratekan dengan sistem eCommerce (Andter,Onpay,EasyStore,Shopify) yang mesra Malaysians sekiranya ada permintaan yang ramai dari pengguna Malaysia untuk WebWave versi Malaysia ni. Insyaallah kita akan cuba usahakan.

Buat masa sekarang ni belum ada lagi. Tapi pihak kami (Shopievo) telah pun berbincang dengan pihak WebWave untuk integratekan dengan sistem eCommerce (Andter,Onpay,EasyStore,Shopify) yang mesra Malaysians sekiranya ada permintaan yang ramai dari pengguna Malaysia untuk WebWave versi Malaysia ni. Insyaallah kita akan cuba usahakan.

Q

Q

Ada fungsi e-Commerce dalam WebWave ni ?

Ada fungsi e-Commerce dalam WebWave ni ?

Pembelian anda dilindungi 14 hari pemulangan wang 100% sekiranya anda tidak berpuas hati dengan platform ini.

Pembelian anda dilindungi 14 hari pemulangan wang 100% sekiranya anda tidak berpuas hati dengan platform ini.